Бейби растеж стиска времева линия и идеи как да оцелеят

Може би изведнъж вашето бебе яде всичко, на което може да си вземе ръце или да спи следобед, какъвто и да е случаят, често срещан въпрос от новите родители е моят е моят Бебето преминава през растеж? Важно е да знаете дали растежът е обяснение за промените в поведението на вашето малко. За щастие, това е нещо, което вашето бебе ще премине доста бързо, така че трябва да се грижите само за настроението им за няколко дни. Те ще се върнат към своите възхитени себе си за нула време, така че се мотайте там мамо!

3 често срещани признаци на растеж на бебето

Докато всяко бебе е различно, има някои общи признаци, които дават растеж. Когато малкото ви е неочаквано да отвори шевовете на тоалета, които те се вписват добре вчера, вероятно ще имате момент на ах-ха и ще осъзнаете, че тези 3 неща по-долу имат обяснение в края на краищата.

1) неочаквано се чувствате като млечна крава

Това малко ваше бебе не расте без някаква помощ. В разгара на растеж, те могат неочаквано да започнат да се хранят много по -често. Въпреки че не е забавно да се чувствате залепени за кърменето или бутилката си в ръка, чувствайте се утешени, че подхранвате друг живот и знаете, че тези дни минават бързо. За по -възрастните бебета това може също да показва увеличаване на порциите им твърда храна, за да ги поддържат.

2) Вашето бебе е сменило моделите си на сън върху вас

Това може да бъде най -обезкуражаващото нещо, което идва заедно с растежа на бебето; промяна в моделите на сън. Дори и преди да сте заковали графика на съня на бебето си, по време на растеж може да е невъзможно да ги накарате да го следват. За някои бебета (с късметлии) това ще показва, че неочаквано спят повече, а за други това ще показва, че стават много по -често през нощта. Честите събуждания вероятно се дължат на това, че бебето ви се чувства така, сякаш се нуждаят от закуска в късна нощ и се надяваме да се върнат към дългите си участъци от блажен сън след няколко дни.

3) Вашето възхитено бебе стана малко настроено

Отглеждането не е разходка в парка. Вашето бебе може да изглежда допълнително суетно през това време, както и много взискателно, когато се отнася до храненето. Бъдете търпеливи, дайте им допълнителна любов и зависете от тази фаза ще премине.

Как знаете дали растежът на вашето бебе е на път

Може да е трудно да се разбере дали вашето малко е на път с техния растеж и развитие, когато сте в средата на дълъг участък между посещенията на лекар. Poop и Pee вероятно ще бъдат най -добрите ви показатели. Зависи от мен, ще обърнете много повече внимание на пука на вашето бебе и ще пикаете много повече, отколкото смятате за възможно. Докато тези две телесни функции се случват, знаете, че вашето бебе получава храна. Освен това, просто се опитайте да не стресирате. Бебетата са направени да растат и те ще го направят, независимо дали ни харесва или не.

Често срещан график на растежа на бебето

През първата си година от живота бебетата имат една работа и това е да растат! Разрушихме някои често срещани скоби за растеж на крайъгълен камък. Отново не всички бебета си приличат, така че това е много по -груба насока, когато трябва да очаквате те да преминат през някои промени.

1-3 седмици

6-8 седмици

3 месеца

6 месеца

9 месеца

Оцелели стимули за растеж на бебето

Както посочихме в началото, тези растеж ще преминат доста бързо. На първо място, не се ужасявайте да се обърнете към помощ. Тези растеж може да направят живота ви малко по -труден за няколко дни, така че попитайте някого дали може да помогне с малките неща като ястията са пране.

Продължавайте да приоритизирате самообслужването, дори когато изглежда невъзможно да се съсредоточите върху всичко, освен за вашето суетно бебе. Това може да бъде толкова основно, колкото да останете хидратирани и да се уверите, че получавате нещо за ядене.

И накрая, ако кърмите, не просто приемате, че нещо не е наред, защото вашето бебе иска да храни през цялото време. Може да се тревожи, когато започнете да се чудите дали те получават достатъчно храна, но дали имат около 5 мокри памперси на ден и изглежда, че растат от всяко облекло, което сте сложили … тогава всичко е наред.

Търсите да говорите с друга мама, която е преживяла това? Имаме цяла група мами, които споделят и искат съвет. Вижте нашата Facebook група на новобранец или оставете въпрос в коментарите!

Може да харесате още:

Повтаряща се кърма [3 неща, които трябва да знаете!]

Най -добрите зъби [от решаващо значение за успокояването на вашето бебе на зъби]

Развитие на бебето – 10 -те най -добри играчки за вашето 6 -месечно бебе

Categories:

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *